Hat sil heve!

Red Hat Nederland Conventie 2012 in Heerenveen

Onder het motto “HAT SIL HEVE ” organiseerde het chapter uit Heerenveen, de Famkes van het Friesche Haagje, de jaarlijkse Conventie.

Ontvangst op het station in Heerenveen en met muziek en de burgermeester van Heerenveen met Queen Afrodyn voorop, trok een vrolijke paars-rood geklede groep gezellige vrouwen door het centrum van Heerenveen richting het Abe Lenstra stadion waar het festijn plaats zou vinden.

En wat die Famkes nu zo prima geregeld hadden…Heerenveen kent veel lage paaltjes en op ieder paaltje zat een van de Famkes zodat wij er niet over konden vallen. Is dat niet uitstekend georganiseerd?

In het stadion werden we ontvangen met koffie en oranjekoek en met de opzwepende muziek van Djembe spelers van Moustapha Seck. Stoontjes Elly, Elly, Janneke en Annie gingen meteen uit hun dak en sprongen het podium op om mee te dansen met deze aantrekkelijke muziek.

Alles op het toneel werd scherp in de gaten gehouden door deze dame

Tegen twaalven verwelkomde Queen Afrodyn haar gasten met een sprankelend welkomswoord en ook de burgermeester van Heerenveen, Tjeerd van der Zwan, heette ons van harte welkom en zei blij te zijn met onze komst.

Tijd voor cabaretgroep “Jong Belegen” van het gezelschap Twee Recht, Twee Averecht . De dames begonnen een beetje aarzelend, het eerste lied een beetje traag maar daarna kwam het goed op gang en kreeg de groep de lachers op de hand. Herkenbare dingen van alledag, een beetje uitvergroot, zaken die we allemaal hebben meegemaakt werden komisch neergezet.

De meeste dames hadden nogal een reis achter de rug, dus de lunch om een uur vond gretig aftrek. Lekkere broodjes en soep genoeg, fruit te weinig. Wijn in overvloed.Er werd druk gewinkeld bij de kraampjes met rode hoeden, paarse kettingen, rode oorbellen en onze Iet ging voor een heerlijke stoelmassage.

Na de lunch vervolgen de dames van Jong Belegen hun programma.

Herkent u het: nordic walkende dames MET sultanas. Ik wel alleen zonder de sultanas.

Een uurtje mee zingen met het smartlappenkoor “kommer en kwel” en het was al weer tijd voor Queen Afrodyn om af te sluiten en het stokje te over handigen aan het chapter in Cappelle aan de IJssel: The Talented Ladies

Het was Queen Afrodyn aan te zien,  moe,  opgelucht en voldaan kon ze plaats nemen op haar troon en overzien hoe de hele zaal vol zat met Ladies die genoten hadden van deze dag.

Tot volgend jaar op 20 april in Capelle aan de IJssel